Кърмене в Созопол или Красиво ли е да се кърми на открито!

След като описах подробно преживяванията и емоциите ми за кърменето по случай Световната седмица на кърменето, в същата седмица (какъв парадокс), ми се случи много неприятна случка, която наистина ме нарани:
С мъжа ми се разхождахме из стария Созопол. Беше късно около 23ч., бебчо спеше. Изведнъж заваля лек дъжд и центъра почти се опразни, имаше много малко хора, магазинчетата и дюкянчетата започнаха да затварят. Максим беше заспал в количката, но изведнъж леко се пробуди и взе да мрънка и аз исках да седна някъде за малко, за да го накърмя набързо и отново да заспи.
Понеже валеше с мъжа ми потърсихме навес и се спряхме пред един магазин за дрехи, отпред имаше изкаран стол и ми се стори подходящо. С бебето на ръце влязох в магазина, за да попитам дали мога да ползвам стола им за няколко минути.
Две жени на около 40-50 години, които работеха или държаха магазина ме изгледаха леко странно заради зададения въпрос и аз побързах да поясня: „Искам само да го накърмя набързо на 3-4 минути и ставам…“
Реакцията им беше удивителна: „Не! Ама как ще кърмите пред магазина?! Не е красиво!“
Попарена и поразена излязох и казах на мъжа ми какъв е бил отговорът им. Той много се ядоса и ми каза да седна на стола. Едната жена побърза да излезе и да си дръпне стола, сякаш щтяхме да извършваме някаква поквара с него… Мъжът ми им тегли едно слово… не много уважително… Аз предпочетох да не събирам повече негативни емоции и тръгнах.
И така… доста обидно ми стана, но същевременно ме насърчи още повече да давам пример с кърмене на обществени места! Дано обществото ни узрее час по-скоро за важните неща в живота!
Поздрави,
Руска

Коментарите са забранени.