Курсове

Вие чакате бебе? Честито!

Навярно се притеснявате как ще мине раждането?

Как ще се грижите за новороденото?

В коя болница да родите? С каква анестезия?

И още, и още…             

На тези и много други въпроси ще помогнем

да намерите отговори в нашите курсове:

„Как да родя здраво и щастливо бебе“.

Практичеки курс „БЕБЕ“ за гледане на новородено.

„Бързите мами“.

7 ПРИЧИНИ, за да дойдете при нас
1. Ние сме независими. Не защитаваме интересите на никоя болница, на никой лекар – само на майката и бебето.
2. Имаме богат опит – първи сме в Пловдив. От 2001 година без прекъсване всеки месец организираме нова група.
3. Нашите курсове са най-продължителните, защото страхът идва от незнанието. Не си пестим времето и силите да подкрепяме бъдещите родители. За нас е смешно да чуем за курс с продължителност 5 – 6 часа.
4. Обучението се води не от един или двама, а в момента от 25 специалиста с голям практически опит.
5. Не сме равнодушни в работата си. Ние сме ентусиасти и вие ще го почувствате.
6. Виждаме – много скоро, понякога след седмици – резултата от нашето обучение и знаем, че то е полезно и ефективно. Затова оставаме близки след курса и се радваме, когато се срещнем. Затова бившите ни курсистки са нашата реклама.
7. Добри сме и на много нива това се признава. Ние сме организатори на Общинско училище за родители и на много други проекти. Нашата работа обсъждат в МУ Пловдив. Занятия ни се посещават от чуждестранни студенти по обменни програми.

3 ГАРАНЦИИ, че ще се чувствате добре:
• Ще намерите съмишленици и приятели. Не случайно има групи, които са заедно вече 3, 5 или 6 години, да не говорим за времето, когато са били в майчинство;
• Имаме прекрасни условия (вече!) – чисти, прекрасни зали на удобно място;
• Ще намерите при нас истинска подкрепа, съвременна информация и доброжелателно отношение.

5 МНЕНИЯ, че сме полезни:
1. “Бях много стресирана, когато се включих в курсовете (по горещата препоръка на моя приятелка, която ги беше карала). Ядосваха ме в работата, имах проблеми с бременността, какво ли не. Само 2 седмици след като тръгнах, се почувствах по-добре. Използвах релаксация, на която ме научиха, Ели и Тони ме окуражаваха, момичетата от групата – също. Станах много по-спокойна и уверена. Много съм ви благодарна, да сте живи и здрави, за да помагате и на други момичета!”
2. “Във възторг съм от курсовете! Още като обявих, че съм бременна, 2 мои приятелки ми казаха: отивай в ДКЦ-1, там са най-добрите, цял Пловдив ги знае! И въпреки, че залите на Понеделник пазара не бяха свестни, ходех на лекции и упражнения с радост. Научих много полезни неща, самочувствието ми нарастна неимоверно и родих естествено 4 килограмово бебе! Предложиха ми секцио, че било голямо бебето, отказах. Лекарите се страхуваха, аз – не! Голяма фенка съм на тези курсове и на всяко бременно момиче казвам: отивай, не му мисли, ще имаш голяма полза. Само там и никъде другаде!”
В началото на тази година се преместихме и вече провеждаме лекциите и упражненията в нови, удобни и уютни зали, адресите са посочени на сайта ни.
3. “За първи път видях хора, които не те гледат в ръцете и не бързат да ти вземат парите. Въпреки, че цената не беше висока и можеше лесно да си я позволиш, в курсовете ни изчакваха с плащането. Искам да кажа на бременните: момичета, слушайте и правете упражненията, на които ви учат! Те наистина помагат! На мен не ми направиха епизиотомия (срязване, за да родиш по-бързо). Предупредих, че съм ходила на курс и съм се подготвила – да не ме режат, ако наистина не се налага. Веднага след раждането един млад лекар ме попита как съм си подготвила перинеума, но на мен не ми беше до него и половината неща забравих да му кажа.“
4. “Безкрайно съм благодарна за помощта при кърменето. Имах доста проблеми и ако не беше подкрепата от курса, щях да се откажа. Всеки разговор по телефона ме успокояваше и ме караше да повярвам, че ще се справя. И успях! 6 месеца бяхме само на кърма, сега ядем всичко и ще се кърмим до когато искаме. Все се сещах за оня пример, дето едно момиче до 3 месеца дохранвала с адаптирано, а после си увеличила кърмата и минала само на майчино мляко. Съпругът ми сега много се гордее с мен, но в началото и педиатърката, и той, и майка ми даже ме натискаха да дохранвам бебчо, че бил гладен. Аз повярвах в себе си, защото Тони и Ели вярваха в мен.”
5. “Знам, че от курсове до курсове има разлика. Тези са страхотни! Те ме научиха не само какво става на раждането, не само как ще се чувствам, но и как да си помогна, как партньорът ми да ми помогне във всеки един етап. Имах невероятно раждане, беше като чудо! Влязох в родилното без капчица страх, имах силни контракции през 4 минути, но се усмихвах. Акушерките ми се радваха (едната ме позна от посещенията в родилното). Докато изпробвам дишанията и 3-4 пози – и напъните започнаха. С три тройни напъна родих! Акушерките ме попитаха кой ме е учил да напъвам. Яд ме е на онези момичета, дето не разбират колко е важно да си подготвен за най-важната роля на Земята – да станеш МАЙКА!”

Коментарите са забранени.